Vahva kasvuhakuisuus tuplasi liikevaihdon – uusia osaajia haetaan yhä!

PehuTecin kasvuponnistelut aloitettiin muutama vuosi sitten haastavassa markkinatilanteessa. Nokian isot irtisanomiset lamaannuttivat Oulun seudun it-alan tuntuvasti, osalla usko alan toipumiseen oli koetuksella. PehuTeciä haastava tilanne ei säikäyttänyt vaan se nähtiin kasvun paikkana, yritys palkkasikin kykynsä mukaan vapautuvia uusia osaajia. Samalla aloitettiin kansainvälistymisen ponnistelut ulkopuolisen konsulttituen avustuksella. Isoin strategista kasvua tukeva liikku tehtiin kuitenkin Lewel Groupin oston myötä vuonna 2015. Yritysosto tuki kasvustrategiaa, vahvisti ja laajensi osaamispohjaa, toiseksi taloon saatiin modernit asiakkuudenhallinta sekä suunnittelujärjestelmät HW- ja mekaniikkaprojekteihin. Lisäksi aivan uusia asiakasryhmiä avautui laajentamaan PehuTecin asiakaskuntaa.

Markkinat eivät muutama vuosi takaperin vielä tukeneet kasvunaskelia ja PehuTecin vahva kasvustrategia alkoikin suttaamaan. Syksyllä 2016 oli pakko tehdä kipeitäkin ratkaisuja, kun Lewel Group ajettiin alas. Toiminta tiivistettiin uudelleen yhden yrityksen alle. Yritysjärjestely antoi fokusta ja oli järkevä peliliike. Seuraavalla tilikaudella PehuTec saavutti 100% liikevaihdon kasvun sekä sai käännettyä tuloksensa positiiviseksi. Se oli kovan työn ja ponnistelujen tulos, jossa koko henkilöstöllä on ollut merkittävä rooli. Talouden vakauttamisen lisäksi PehuTec sai vuoden 2017 aikana sertifioitua laatujärjestelmänsä, nyt yrityksellä on lääkelaitekehitys puolelle vaadittava ISO13485 standardiin perustuva toimintajärjestelmä.

Vauhtia ei pelätä

Kasvu on jatkunut vahvana syksyn ja alkuvuoden ajan, toki tilanteeseen vaikuttaa myös alan yleinen piristyminen. Tällä hetkellä mennään yli 35% kasvuvauhtia, mutta tahtoa ja rahkeita on vielä hurjempaankin kasvuun. Vauhtia ei PehuTecillä pelätä! Yrityksen tavoitteet ovat kovat jokaiselle osa-alueella. Liikevaihdosta iso osa tulee tällä hetkellä asiakasprojekteista, lisäksi PehuTecin strateginen tavoite on vahvistaa oma tuoteliiketoimintaa, kun digitalisaatio etenee monilla erilaisilla teollisuusalueilla. Siellä riittää paljon tehtävää ja haasteita, jotta homma saadaan laajamuotoisesti vauhtiin. Yrityksen ensimmäinen oma IoT-tuote Wiljami valittiin mukaan KasvuOpeniin, jossa PehuTecin toimitusjohtaja Pekka Päivärinta oli esittelemässä Wiljamia tuomaristolle. ”Innolla otamme kaiken opin vastaan mitä kisasta tulee ja hyödynnämme sitä sekä Wiljamin, että muiden tuotteiden kehittämiseen sekä markkinoille viemiseen”, toteaa Päivärinta.