Wiljami Technologies osti PehuTecin Wiljami tuoteliiketoiminnan

Wiljami Technologies Oy on ostanut PehuTec Oy:ltä Wiljami viljankosteusmittaristoon liittyvän liiketoiminnan. Liiketoimintakauppa on tehty 18.4.2019. Wiljami viljankosteusmittari on IoT-tekniikkaa (Internet of Things) soveltava tuote helpottamaan viljanviljelijöiden arkea ja tuomaan ajan- ja kustannusten säästöä viljankuivauksessa. Wiljami Technologies Oy lähtee jatkokehittämään, myymään ja markkinoimaan IoT-tekniikkaa käyttäviä laitteita.

Digitalisaatio tulee olemaan tärkeä osa yhteiskuntamme tulevaisuutta ja Wiljami-tuotteen kehittänyt PehuTec on onnistunut kehittämään onnistuneen tuotteen viljan kosteuden mittaamiseen. Uusi Wiljami Technologies yhtiö lähtee jatkokehittämään tuotetta kohti kansainvälistä läpimurtoa.

Wiljami viljankosteusmittari mittaa viljankosteuden sekä lämpötilan reaaliaikaisesti ja jatkuvatoimisesti suoraan kuivurista. Kuivausprosessia voidaan seurata sekä kontrolloida älypuhelimen tai tietokoneen välityksellä. Wiljamin älykäs IoT-ratkaisu varmistaa juuri oikean viljankosteuden. Etäseuranta sekä kuivauksen automaattinen pysäytys helpottavat viljelijän arkea, aikaa vapautuu muuhun tekemiseen.

Wiljamilla on suuret mahdollisuudet kotimaan lisäksi myös kansainvälisillä markkinoilla, joita lähdetään kartoittamaan mahdollisimman nopeasti.

Yhtiön perustajaosakkaana ja toimitusjohtajana aloittaa Juha Lahtinen. Hän lähtee kehittämään ja rakentamaan Wiljami Technologies Oy:lle myyntiin ja asiakaspalveluun osaavaa organisaatiota.

Wiljamin asiakkaille tämä yrityskauppa merkitsee tuotteiden saatavuuden ja asiakaspalvelun paranemista, koska uusi yhtiö keskittyy puhtaasti tähän markkinaan. Yhtiön omistajina on mukana tuotteen kehittäneen PehuTecin omistajia ja työntekijöitä, joten tämä varmistaa osaltaan tuotekehityksen jatkumisen osaavissa käsissä.

wiljami.com/fi/

Yhteistyöterveisin,

Pekka Päivärinta
Toimitusjohtaja, PehuTec Oy
pekka.paivarinta@pehutec.com

Juha Lahtinen
Toimitusjohtaja, Wiljami Technologies Oy
info@wiljami.com