Jussi Vepsäläinen – Teknologiajohtaja ja Espoon toimiston vetäjä

Jussi2

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Jussi Vepsäläinen Teknologiajohtaja ja Espoon toimiston vetäjä. Olen kotoisin Rovaniemeltä ja opiskellut ensin Oulussa insinööriksi ja myöhemmin jatkokouluttautunut liiketoiminta osaamiseen.

Oulun seudulla tuli tehtyä myös pidempi työrupeama ja pari vuotta sitten muutimme perheen kanssa Espooseen. Tämä oli ihan mielenkiintoinen muutto, kun olemme molemmat kotoisin Rovaniemeltä eikä oikein tunnettu pääkaupunkiseutua. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja löysimme mukavan asuinalueen, jossa koko perhe viihtyy. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi teini-ikäistä tyttöä ja Espanjanvesikoira.

Viime aikoina vapaa-aika on kulunut pitkälti omakotitalon remontoinnissa. Geokätköily on myös nostanut päätään ja siitä on tullut koko perheen harrastus. Joskus iltaisin, kuin aikaa jää tulee myös rakenneltua omia langattomia ”härpäkkeitä” pääasiassa kiinteistön etämonitorointiin ja reaaliaikaiseen sensorointiin liittyen.

Millainen on nykyinen rooli ja työnkuva PehuTecillä?

PehuTec:llä vastuualueena erityisesti ohjelmistokehitys, siihen liittyvät ratkaisut, prosessit ja osaamisen kehittäminen, sekä Espoon tuotekehitysyksikköä.

Olen myös mukana myynnissä, etenkin pääkaupunkiseudun asiakkuuksien osalta. Tavanomaiseen työpäivään kuuluu myyntityön ja rekrytoinnin lisäksi systeemitason ratkaisujen määrittely asiakkaidemme projekteihin.

Parasta PehuTec:llä on mukavat ja ammattitaitoiset työkaverit, sekä työn vaihtelevuus. PehuTec:llä jokainen projekti on uniikki! Tämä tarjoaa hyvät edellytykset itsellekin kehittyä ja oppia koko ajan uutta. Tyypillisesti asiakas tulee meille ongelman kanssa, johon ei ole vielä löytynyt ratkaisua.

Mietimme yhdessä asiakkaan kanssa kyseiseen sovellukseen parhaiten sopivimmat menetelmät ja arkkitehtuurin. Usein toteutamme ensin ns. POC- tai pilot-ratkaisun, jolla todistetaan teknologian ja usein myös liiketoimintamallin toimivuus. Tämän jälkeen siirrymme isompaan pilot toteututkseen tai varsinaiseen tuotantoversion suunnitteluun. PehuTecin vahvuus onkin juuri laaja-alaisessa osaamisessa ja kyvyssä hyödyntää osaamista eri toimialoilla.

Millaista osaamista on ohjelmistosuunnittelutiimillä?

Ohjelmistotiimin osaaminen on erittäin laaja-alaista. PehuTecillä on sulautettuun ohjelmistoon suuntautuneita suunnittelijoita, jotka voi tehdä esimerkiksi vähävirtaiseen nappiparistolla toimivaan laitteeseen ohjelmistoa tai sulautettuun Linux laitteeseen, jossa voi pyöriä raskaampia algoritmeja tai konenäkösovellus. Erikoisosaamista on myös korkean toimintavarmuuden lääkintälaitteista, jotka voivat valvoa vaikka elintoimintoja.

Tietoliikennepuolella tiimissä on vahvaa osaamista viimeisimmistä verkkoteknologioista ja niiden soveltamisesta kuten 5G ja NB-IOT. Tiimissä on myös vahvaa osaamista Ohjelmistojen testiautomaatioratkaisujen kehityksestä.

Miten osaamista kehitetään?

  • Olemme järjestäneet koko henkilöstölle suunnattuja koulutuksia mm. Tekoäly ja Testiautomaatio/Robot framework aihealueilla.
  • Myös kiky tunteja on ollut mahdollista hyödyntää vapaa-ehtoiseen opiskeluun.
  • Muutama suunnittelija on myös jäänyt opintovapaalle ja lähtenyt syventämään opintojaan.

Minkälaisia henkilöitä haetaan ohjelmistosuunnittelutiimiin?

Koska teemme monesti projekteja yhdessä asiakkaan kanssa, ulospäinsuuntautuneisuus on tärkeä ominaisuus. Tällä hetkellä vahvistamme tiimiä, 5G/LTE protokolla-osa-alueella, sekä Web/tekoäly alueella.

Lue lisää auki olevista työpaikoista ja urasta PehuTecillä täältä!