Uudet PehuTecläiset

IMG-20190614-WA0002(1)

PehuTecillä on vahva kasvuvauhti päällä eikä vauhdin anneta hidastua jatkossakaan, rekrytoimme koko ajan lisää uusia osaajia.

Olisitko sinä seuraava PehuTeciläinen? Katso avoimet paikkamme TÄÄLTÄ.

 

Mari (6/2020->)

Mari on koulutukseltaan tietojenkäsittelytieteiden maisteri ja takana on pari vuotta työkokemusta pääkaupunkiseudulta bioit:n (bioinformaatioteknologia) parista. Samankaltaisten asioiden parissa Mari jatkaa työskentelyä Oulussakin sillä ensimmäinen projekti on biosignaalien parissa.

Marin vahvinta osaamista on käyttöliittymätestaus ja laadunvarmistukseen littyvät asiat. Ei koodamisenkaan kanssa mene sormi suuhun vaan takataskusta löytyy osaamista useampaan ohjelmointikieleen.

Vapaa-ajallaan Mari tykkää tehdä erilaisia käsitöitä, ulkoilla koiran kanssa ja harrastaa liikuntaa eri muodoissa. Ulkoilu ja luonto on lähellä eräoppaanakin työskennelleen Marin sydäntä.

Tero (8/2020->)

Valmistumisen jälkeen Tero aloitti työskentelyn Omnitelellä: ensimmäiset 5 vuotta suurimmaksi osaksi ulkomaanprojekteissa mobiiliverkkojen mittauksen, analysoinnin ja optimoinnin parissa. Loput n. 7,5 vuotta kotimaassa radioverkkosuunnittelijana.

Teron ydinosaamista ovat mobiiliverkkoteknologia osaaminen sekä koodaaminen. Tero haluaa oppia entistä pätevämmäksi ja monipuolisemmaksi softapuolen tekijäksi ottamalla mukaan nykyään ”kovassa huudossa” olevia tekniikoita/teknologioita, kuten AI+machine/deep learning. ”Hienoa tietty olisi, jos tulevaisuudessa pystyisi yhdistämään jo valmiiksi opittua mobiiliverkkoteknologioiden tuntemusta uusiin teknologioihin”, kertoo Tero.

Viime vuosina vapaa-aika on mennyt suurelta osin rakennushommissa omakotitaloa+saunarakennusta väkertäessä. Tero tykkää myös tehdä vaellusreissuja ja retkeillä erityisesti Lapissa. Talviaikaan miehen voi nähdä myös rinteessä. Arkisin vapaa-aika menee usein kotimetsässä koirien kanssa lenkkeillessä.

Junnu (8/2020->)

Junnu on valmistunut Oulun yliopiston sähkötekniikan osastolta vuonna 2000, sivuaineina hän luki lääketieteen tekniikkaa ja mittaustekniikkaa. Opiskeluaikana Junnu haaveili työurasta med tech alalla, josta puhuttiin tulevaisuuden työllistäjänä. Työpaikkoja med tech alalla oli kuitenkin heikosti tuolloin. Työura alkoi yliopistolla ohjelmistosuunnittelijana konenäköhommissa. Sen jälkeen Junnu on ollut useissa eri firmoissa ja erilaisissa rooleissa ennen PehuTecille tuloaan. Kokemusta on kertynyt mm. elektroniikkasuunnittelusta, järjestelmäinsinöörin sekä projektipäällikön roolista. Junnu on ollut mukana myös parissa eri med tech start-upissa.

PehuTec on Junnulle entuudestaan tuttu firma. Historiasta löytyy pätkä työuraa PehuTecillä ja muutaman viimeisen vuoden ajan Junnu on tehnyt PehuTecille laatupäällikkön, med tech spesialistin ja projektipäällikkön hommia oman firman kautta. Nyt hän kuitenkin siirtyy täyspäiväiseksi PehuTeciläiseksi ja ottaa vastuulleen Oulun site managerin tehtävät.

Vapaa-aikaansa Junnu viettää yleensä perheen kanssa puuhastellessa tai erilaisissa liikuntaharrastuksissa, mm. suunnistamassa. Yksinäisten iltojen ikuisuusprojekti on opetella soittamaan kitaraa.

Joel (9/2020->)

Joel on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta hyvinvointiteknologialta. Koulun ohessa Joel ehti puuhata monenlaista muutakin, mm. cad-mallinnuksia sekä hyödyllisyysmallisuojauksia keksijöille ja ideanikkareille. Parista ruvettiin tekemään patenttiakin, joten toivo elää, että niistä näkee vielä joskus myynnissä olevia tuotteita.

Joel aloitti jo ennen opiskelujen päättymistä ohjelmistosuunnittelijan hommat FilmMe nimisessä yrityksessä. Hän oli mukana toteuttamassa autonomista videokuvausjärjestelmää ja sen käyttöpalveluita. FilmMen jälkeen Joel oli reilut kolme vuotta Aava Mobilella puuhastelemassa ARM ja x86(-64) arkkitehtuurien, laiterajapintojen, ajureiden ja scriptien kanssa.

PehuTecillä Joel toivoo pääsevänsä hyödyntämään monipuolista osaamistaan. Haaveena on päästä jossain vaiheessa tekemään jotain tarpeellista tuotetta, jossa pääsee paneutumaan monialaisesti mekaanis-, sähkö- ja ohjelmistotekniseen puoleen.

Vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti näprätessä tai pelaillessa. Näpräilyyn kuuluu erilaisten asioiden rakentelu, korjaaminen ja huoltaminen; korjaus- ja uusio-ompelu; juotoskolvailu ja devausalustojen testailu. Liikunnallisiin harrastuksiin kuuluu maalivahtina olo jääkiekkossa, salibandyssä sekä jalkapallossa. Lentopalloa Joel pelailee melkein viikottain. Syksyisin harrastuksiin kuuluu metsästys, talvisin laskettelu off-piste alueilla, keväisin hiihto ja kesäisin kalastus ja moottoripyörällä ajelu.

Jukka (10/2020->)

Ohjelmoinnin saloihin Jukka pääsi tutustumaan Oamk:ssa (Oulun ammattikorkeakoulu), jossa hän kävi kansainvälisen Information Technology tutkinnon.

Työkokemusta on kerennyt karttua 3 vuoden verran. Jukan ydinosaaminen koostuu lähinnä front-end kehityksestä webissä ja mobiilissa, mutta PHP:lla on tullut tehtyä myös full stack hommaa ja osaaminen on laaja-alaista.

Jukan ensimmäinen mobiili sovelluskin on pian saatavilla. Hän on tekemässä mobiiliversiota olemassa olevasta pelistä englantilaiselle kaverilleen.

Jukan vapaa-aika menee pitkälti lapsen kanssa, mm. legoilla rakennellessa. Lisäksi tulee pelailtua pleikkaria tai läppärillä historian havinaa age of empiresin tyyliin.

Tuomas(10/2020->)

Tuomas on valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen TTY:ltä, suuntautumisena elektroniikka ja signaalinkäsittely. Tuomas työskenteli jo opiskeluaikana ohjelmistosuunnittelijana yliopiston laitoksella. Valmistumisen jälkeen työkokemusta on kertynyt parista eri yrityksestä noin viiden vuoden verran.

Tuomaksen ydinosaamista on sulautettujen järjestelmien suunnittelu ja toteutus eri alustoilla. Koodaamisen lisäksi hänellä on osaamista myös elektroniikasta. Tuomas on kiinnostunut uusien asioiden oppimisesta ja ongelmanratkaisusta. PehuTecillä hän haluaisi päästä innovoimaan ja kehittämään jotain uutta.

Vapaa-ajalla Tuomas puuhailee omien koodi-/elektroniikkaprojektien kanssa. Hän harrastaa kiipeilyä/boulderointia, kuntosalilla käyntiä ja lenkkeilyä. Tuomas käy myös monta kertaa vuodessa kalastamassa ja telttailemassa kavereiden kanssa.

Joonas (10/2020->)

Joonas on valmistunut Haaga-Helia AMK:sta, pääaineena tietojenkäsittely ja ohjelmistokehitys. Sitä ennen hän opiskeli elektroniikan ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon Heltech ammattikoulussa.

Ohjelmistokehitys taustaa löytyy pankkialalta sekä terveydenhuollon ohjelmistokehityksestä. Frontend ja backend onnistuu, päivittäisessä käytössä olevat ohjelmistokielet Java, Kotlin, Python ja Javascript. Linux kokemusta löytyy 15+ vuotta, myös DevOps on lähellä sydäntä. Käytännönläheiset työt kiinnostavat, ja kaikki mikä liittyy ongelmanratkaisuun.

Vapaa-ajalla Joonas lenkkeilee, pelailee jalkapalloa, rassailee autoja sekä värkkää monenlaista uuden teknologian parissa.

Ari (11/2020->)

Ari on valmistunut diplomi-insinööriksi teknillisen fysiikan puolelta. Valmistumisen jälkeen työura alkoi Instrumentariumin Imaging-yksikössä (myöhemmin Picker Nordstar), jonka toimialana oli magneettikuvauslaitteiden suunnittelu ja myynti. Siellä Ari oli mukana kehittämässä ohjaus- ja laskenta-algoritmeja sekä teki laitteille sulautettua koodia.

Instrumentariumilta Ari siirtyi työskentelemään Rapiscan Systemsissä. Rapiscanin tuotevalikoimaan kuuluvien metallinilmaisimien tuotekehitysvastuu on ollut Suomessa. Rapiscanilla Ari suunnitteli läpikuljettavien metallinilmaisimien keloja sekä kehitti niihin ilmaisualgoritmeja.

Ari on työskennellyt paljon algoritmien ja magneettikenttien parissa, jotka ovatkin hänen ydinosaamisalueetta. Ari tykkää ratkoa ongelmatilanteita ja simuloida laitteiden toimintaa mm. Matlabilla ohjelmoiden.

Suuri osa Arin vapaa-ajasta kuluu musiikin parissa, hän soittaa pasuunaa erilaisissa kokoonpanoissa. Kuntoa mies pitää yllä lähinnä lenkkeilemällä. Lisäksi Arin aikaa vievät omakotitalo remontti- ja pihahommineen.

Katso avoimet paikkamme TÄÄLTÄ.